Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord


Dessert pizza op bladerdeeg bodem recept
Dessert pizza op bladerdeeg bodem recept

Dessert pizza op bladerdeeg bodem


Ingrediënten


Bereidingswijze


De pizzabodem:
In het originele recept van deze pizza is de bodem gemaakt van vlaaideeg. Aangezien ik niet handig ben met deeg heb ik gekozen om de bodem te maken van kant en klaar bladerdeeg. Dat bleek ook nog erg lekker te zijn!
Het deeg rol je uit op een met bakpapier beklede bakplaat en prikt er gaatjes in. Bak het volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, maar haal het er iets eerder uit dan normaal aangezien het nog terug de oven in gaat als de pizza belegd is. Deze mag dan niet te donker worden. Houd ook de onderkant in de gaten. Daar is het bij mij een keer mis gegaan. Mocht het bladerdeeg erg gaan opzwellen. Druk het gewoon weer plat. Als het breekt maakt dat niet uit omdat er toch beleg op komt. Alleen de rand blijft zichtbaar.

De amandelspijs:
Doe de geschaafde amandelen en suiker in een keukenmachine. Laat deze net zo lang draaien tot alles fijn is. Voeg nu beetje bij beetje het eiwit toe tot er een dikke pasta ontstaat.

De amandel banketbakkersroom
Klop de eidooier met de helft van de suiker los en roer de bloem erdoor. Breng in een pan de melk en de andere helft van de suiker aan de kook. Meng een scheutje van de melk door het eimengsel, schenk alles terug in de pan bij de rest van de melk en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar deze 5 minuten op laag vuur. Blijf goed roeren. Spreid de banketbakkersroom uit over een koud bord of schaal en dek af met keukenfolie om snel af te laten koelen. Meng de amandelspijs door de banketbakkersroom tot een glad geheel.

Het pizza beleg
Smeer de amandel banketbakkersroom uit over de pizzabodem en laat als bij een echte pizza een stukje rand vrij. Schil en snijd de ananas, mango en appel in stukjes. Snijd de cake in blokjes. Scheur de marshmallows in stukken. Verdeel dit allemaal over de pizzabodem. Strooi de rietsuiker en de bevroren bosvruchten er overheen.

Nu kan de pizza blijven staan tot je gasten komen, tenzij je de pizza koud wil serveren dan kun je de volgende stap meteen uitvoeren.

Bak de pizza ongeveer 10 minuten op de temperatuur waar je eerder ook het bladerdeeg op voorgebakken hebt. De pizza is goed als de marshmallows gesmolten en lichtbruin zijn en de korst van het deeg niet te donker.

Rasp voor het serveren witte chocholade over de pizza en garneer met kleine blaadjes munt.

Serveersuggesties

Probeer ook eens andere soorten fruit als peer en banaan, maar ik moet zeggen dat de combinatie in dit recept perfect was. Zowel koud als warm erg lekker!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit dessert pizza op bladerdeeg bodem recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven