De pizzabodem:
In het originele recept van deze pizza is de bodem gemaakt van vlaaideeg.
Aangezien ik niet handig ben met deeg heb ik gekozen om de bodem te maken van kant en klaar .
Dat bleek ook nog erg lekker te zijn!
Het deeg rol je uit op een met bakpapier beklede bakplaat en prikt er gaatjes in.
Bak het volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, maar haal het er iets eerder uit dan normaal aangezien het nog terug de oven in gaat als de pizza belegd is.
Deze mag dan niet te donker worden.
Houd ook de onderkant in de gaten.
Daar is het bij mij een keer mis gegaan.
Mocht het erg gaan opzwellen.
Druk het gewoon weer plat.
Als het breekt maakt dat niet uit omdat er toch beleg op komt.
Alleen de rand blijft zichtbaar.
De amandelspijs:
Doe de geschaafde amandelen en suiker in een keukenmachine.
Laat deze net zo lang draaien tot alles fijn is.
Voeg nu beetje bij beetje het toe tot er een dikke pasta ontstaat.
De amandel banketbakkersroom
Klop de met de helft van de los en roer de bloem(3 theelepels) erdoor.
Breng in een pan de melk(125 milliliter) en de andere helft van de suiker(35 gram)(100 gram) aan de kook.
Meng een scheutje van de melk(125 milliliter) door het eimengsel, schenk alles terug in de pan bij de rest van de melk(125 milliliter) en roer goed door.
Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar deze 5 minuten op laag vuur.
Blijf goed roeren.
Spreid de banketbakkersroom uit over een koud bord of schaal en dek af met keukenfolie om snel af te laten koelen.
Meng de amandelspijs(200 gram) door de banketbakkersroom tot een glad geheel.
Het pizza beleg
Smeer de amandel banketbakkersroom uit over de pizzabodem en laat als bij een echte pizza een stukje rand vrij.
Schil en snijd de ananas(1 stuk), mango(1 stuk) en appel(1 stuk) in stukjes.
Snijd de cake(2) in blokjes.
Scheur de marshmallows(50 gram) in stukken.
Verdeel dit allemaal over de pizzabodem.
Strooi de rietsuiker(2 theelepels) en de bevroren bosvruchten(100 gram) er overheen.
Nu kan de pizza blijven staan tot je gasten komen, tenzij je de pizza koud wil serveren dan kun je de volgende stap meteen uitvoeren.
Bak de pizza ongeveer 10 minuten op de temperatuur waar je eerder ook het bladerdeeg(1 stuk) op voorgebakken hebt.
De pizza is goed als de marshmallows(50 gram) gesmolten en lichtbruin zijn en de korst van het deeg niet te donker.
Rasp voor het serveren witte chocholade over de pizza en garneer met kleine blaadjes munt(2 takjes).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
Gluten
cake en chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg en bloem
Suiker
suiker, suiker, ananas, rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eiwit, cake, chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit
Koemelk
bladerdeeg en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen en amandelspijs
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
bladerdeeg, cake, chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.