Dessert pizza op bladerdeeg bodem

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. De pizzabodem:
    In het originele recept van deze pizza is de bodem gemaakt van vlaaideeg.
  2. Aangezien ik niet handig ben met deeg heb ik gekozen om de bodem te maken van kant en klaar .
  3. Dat bleek ook nog erg lekker te zijn!
    Het deeg rol je uit op een met bakpapier beklede bakplaat en prikt er gaatjes in.
  4. Bak het volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, maar haal het er iets eerder uit dan normaal aangezien het nog terug de oven in gaat als de pizza belegd is.
  5. Deze mag dan niet te donker worden.
  6. Houd ook de onderkant in de gaten.
  7. Daar is het bij mij een keer mis gegaan.
  8. Mocht het erg gaan opzwellen.
  9. Druk het gewoon weer plat.
  10. Als het breekt maakt dat niet uit omdat er toch beleg op komt.
  11. Alleen de rand blijft zichtbaar.

    De amandelspijs:
    Doe de geschaafde amandelen en suiker in een keukenmachine.
  12. Laat deze net zo lang draaien tot alles fijn is.
  13. Voeg nu beetje bij beetje het toe tot er een dikke pasta ontstaat.

    De amandel banketbakkersroom
    Klop de met de helft van de los en roer de erdoor.
  14. Breng in een pan de en de andere helft van de aan de kook.
  15. Meng een scheutje van de door het eimengsel, schenk alles terug in de pan bij de rest van de en roer goed door.
  16. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar deze 5 minuten op laag vuur.
  17. Blijf goed roeren.
  18. Spreid de banketbakkersroom uit over een koud bord of schaal en dek af met keukenfolie om snel af te laten koelen.
  19. Meng de door de banketbakkersroom tot een glad geheel.

    Het pizza beleg
    Smeer de amandel banketbakkersroom uit over de pizzabodem en laat als bij een echte pizza een stukje rand vrij.
  20. Schil en snijd de , en in stukjes.
  21. Snijd de in blokjes.
  22. Scheur de in stukken.
  23. Verdeel dit allemaal over de pizzabodem.
  24. Strooi de en de bevroren er overheen.

    Nu kan de pizza blijven staan tot je gasten komen, tenzij je de pizza koud wil serveren dan kun je de volgende stap meteen uitvoeren.

    Bak de pizza ongeveer 10 minuten op de temperatuur waar je eerder ook het op voorgebakken hebt.
  25. De pizza is goed als de gesmolten en lichtbruin zijn en de korst van het deeg niet te donker.

    Rasp voor het serveren witte chocholade over de pizza en garneer met kleine blaadjes .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • cake en chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg en bloem
  • suiker, suiker, ananas, rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit, cake, chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit
  • bladerdeeg en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen en amandelspijs
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg, cake, chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
364 kcal
18%2912 kcal
Vetten
18 g.
26%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%152 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
16 g.
18%128 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Dessert pizza op bladerdeeg bodem