Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Koekiemonster cupcakes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Basis cupcakerecept:

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet het muffinblik in, strooi wat bloem in de ingevette kuipjes van het muffinblik, houdt het blik vervolgens ondersteboven boven de gootsteen zodat het overtollige bloem uit het muffinblik kan.
Je kunt in plaats hiervan natuurlijk ook bakvormpjes in het muffinblik doen.

Mix de boter en suiker tot deze glad en romig is.

Voeg dan de eieren toe, zodra de eieren en de boter goed vermengd zijn mix je de melk erbij.

Zeef de bloem en het bakpoeder bij elkaar in de andere mengkom.

Schep de bloem al mixend door de zachte boter massa.

Stop met mixen zodra de laatste meelsliert verdwenen is. (10 tips om de perfecte cupcake te bakken Tip 4: niet overmixen!)

Vul het muffinblik tot de helft met beslag en bak de cupcakes gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten.

Laat de cupcakes de eerste 10 minuten na het bakken buiten de oven maar wel in het muffinblik afkoelen, daarna kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.



Basis botercreme recept:

Terwijl de cupcakes staan af te koelen kun je de basis botercreme maken.

Knip de zakjes van de kokosrasp open en stop alle kokosrasp in het hersluitbare diepvrieszakje.

Meng in het schaaltje met water een klein beetje van de blauwe kleurpasta, tot een vloeibaar geheel.

Druppel er 3 tot 4 druppels blauwe voedselkleurstof bij en sluit het zakje, schud het zakje nu een paar keer goed heen en weer, op deze manier zal de kokosrasp helemaal blauw worden.

Snij een schuine inkeping in de afgekoelde cupcakes en steek in elke cupcake een koekje.

Vervolgens kun je de cupcake gaan voorzien van een gladde laag botercreme.

Daarna bestrooi je alle cupcakes met een flinke laag blauwe kokos, druk met de hand de kokos zachtjes vast aan de boter, je kunt de cupcakes boven een bord ondersteboven houden zodat het teveel aan kokos op het bord valt en er een mooie blauwe laag overblijft.

Maak de ogen door een choco strooisel vast te plakken aan een wit snoepje met behulp van wat botercreme.

Zodra alle ogen klaar zijn, druk je boven elk koekje twee ogen en klaar zijn de Koekiemonster cupcakes!

Allergenen Informatie

Voor dit koekiemonster cupcakes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven