Ingrediënten

+ -
print

Basis cupcakes:

Botercreme:

Decoratie:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mengkom
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Basis cupcakerecept:

    Verwarm de oven voor op 170 graden en vet het muffinblik in, strooi wat bloem in de ingevette kuipjes van het muffinblik, houdt het blik vervolgens ondersteboven boven de gootsteen zodat het overtollige bloem uit het muffinblik kan.
    Je kunt in plaats hiervan natuurlijk ook bakvormpjes in het muffinblik doen.

    Mix de boter en suiker tot deze glad en romig is.

    Voeg dan de eieren toe, zodra de eieren en de boter goed vermengd zijn mix je de melk erbij.

    Zeef de bloem en het bakpoeder bij elkaar in de andere mengkom.

    Schep de bloem al mixend door de zachte boter massa.

    Stop met mixen zodra de laatste meelsliert verdwenen is. (10 tips om de perfecte cupcake te bakken – Tip 4:
  2. niet overmixen!)

    Vul het muffinblik tot de helft met beslag en bak de cupcakes gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten.

    Laat de cupcakes de eerste 10 minuten na het bakken buiten de oven maar wel in het muffinblik afkoelen, daarna kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.



    Basis botercreme recept:

    Terwijl de cupcakes staan af te koelen kun je de basis botercreme maken.

    Knip de zakjes van de kokosrasp open en stop alle kokosrasp in het hersluitbare diepvrieszakje.

    Meng in het schaaltje met water een klein beetje van de blauwe kleurpasta, tot een vloeibaar geheel.

    Druppel er 3 tot 4 druppels blauwe voedselkleurstof bij en sluit het zakje, schud het zakje nu een paar keer goed heen en weer, op deze manier zal de kokosrasp helemaal blauw worden.

    Snij een schuine inkeping in de afgekoelde cupcakes en steek in elke cupcake een koekje.

    Vervolgens kun je de cupcake gaan voorzien van een gladde laag botercreme.

    Daarna bestrooi je alle cupcakes met een flinke laag blauwe kokos, druk met de hand de kokos zachtjes vast aan de boter, je kunt de cupcakes boven een bord ondersteboven houden zodat het teveel aan kokos op het bord valt en er een mooie blauwe laag overblijft.

    Maak de ogen door een choco strooisel vast te plakken aan een wit snoepje met behulp van wat botercreme.

    Zodra alle ogen klaar zijn, druk je boven elk koekje twee ogen en klaar zijn de Koekiemonster cupcakes!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bakpoeder
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, boter, melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, boter, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
279 kcal
13%1116 kcal
Vetten
34 g.
49%136 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Koekiemonster cupcakes