Overheerlijke bananencake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Vet een grote cakevorm in met boter.
  3. Klop de boter met de suiker en 2 minuten goed luchtig.
  4. Klop de geprakte en citroenrasp erdoor.
  5. Voeg 1 voor 1 de toe.
  6. Zeef het , en het en roer dit er in gedeelten doorheen.
  7. Schep het beslag in de vorm en strijk het glad.
  8. Bestrooi met het .
  9. Bak de cake in het midden van de oven in ± 50 minuten gaar en bruin.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Overheerlijke bananencake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Beslist geen luchtige cake, maar wel erg lekker!
Rina 29 oktober 2013
Lijkt me super ga ik proberen te maken.
Janneke van Lemte 12 februari 2013
Lijkt me echt heerlijk! Dank je wel, ik ga hem meteen uitproberen. Gebruik je witte basterdsuiker of de licht of donkerbruine? Mij lijkt de lichtbruine namelijk erg lekker. En omdat ik meer rijpe bana... Lees reactie
maria59 16 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
650 kcal
32%2600 kcal
Vetten
25 g.
36%100 g.
Waarvan verzadigd
8 g.
42%32 g.
Waarvan onverzadigd
4 g.
15%16 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
31%4 g.
Koolhydraten
72 g.
27%288 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
6 mg.
0%24 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Overheerlijke bananencake