Schaapkoekjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Snijd de in kleine roosjes.
  2. Hak het fijn.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  4. Leg de plakjes op een met bestoven werkvlak.
  5. Druk met vormpjes 10 schaapjes uit het deeg en leg ze op een ingevette bakplaat.
  6. Bak de koekjes in het midden van de oven in 10 minuten bruin en gaar.
  7. Laat de schaapjes op een rooster afkoelen.
  8. Smelt in een steelpan de en voeg al roerend de toe.
  9. Neem de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje de toe.
  10. Plaats de pan terug op het vuur en breng het aan de kook.
  11. Kook de saus al roerend tot hij dikker wordt.
  12. Voeg al roerend beetje bij beetje het toe en laat het 2 minuten zachtjes pruttelen.
  13. Voeg al roerend de toe tot hij gesmolten is.
  14. Houd de saus warm.
  15. Kook de in water met zout gaar.
  16. Doe de saus in een kommetje en bestrooi het met .
  17. Zet de saus op een groot bord en plaats de schaapjes met erom heen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg, boter, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Schaapkoekjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

En hoe komen we aan schaapvormpjes?
A. Timmers 29 juni 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
150 kcal
7%600 kcal
Vetten
8 g.
12%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Schaapkoekjes