Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gezond bananenbrood recept
Gezond bananenbrood recept

Gezond bananenbrood


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Als eerst prak ik de drie bananen met een vork. Hiervoor is het handig als je rijpe bananen gebruikt, anders druk je je het ongeluk. Prak ze fijn tot een smeuïg prakje.

Doe de geprakte banaan in een kom en voeg hier nu één voor één de eieren aan toe. Ik gebruikte hiervoor gewoon een handmixer.

Als alle eieren zijn opgenomen kunnen we het amandelmeel (dat ik ooit gewoon bij de Albert Heij kocht tussen de bakprodukten) en het bakpoeder toevoegen. Mix dit weer goed door elkaar tot een glad mengsel. Volgens mij kan je het trouwens ook gewoon prima maken met patentbloem. Ik las dat iedereen amandelmeel gebruikte en toevallig had ik dat nog in huis.

Na het toevoegen van het bakpoeder en het amandelmeel doen we de honing, kaneel en de kokos erbij. Doe dit hoeveel jij lekker vindt, ik gebruikte deze aantallen zoals je kan zien op de foto, een beetje op de gok.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Bekleed daarna het bakblik (deze is 25 cm) met bakpapier en vul deze met het mengsel. Je kan de bakvorm natuurlijk ook invetten, maar ik vind dit veel makkelijker en fijner werken. Wacht tot de oven goed voorverwarmd is en daarna kan hij voor 50 minuten de oven in

Na 50 minuten is je bananenbrood als het goed is klaar, check dit natuurlijk nog wel even met een satéprikker. Als er geen restjes meer aan de prikker blijft zitten is ‘ie gaar en klaar! Mocht dit nog wel het geval zijn laat ik hem altijd 5 minuten langer garen in de oven.

Serveersuggesties

Ook lekker met chocolade in de vulling.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gezond bananenbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Gezond bananenbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Ha, ik heb het al achter de kiezen, had alles in huis, alleen geen kokos, is ook niet zo gezond. Jammer van het 'HET BAKBLIK'... vul 'DEZE'... het bakblik is prima, maar dan is het in het Nederlands '... Lees reactie
    Buxtehude gaf dit recept op 23 september 2016 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven