Gezond bananenbrood
- Herkomst Nederland
- Categorie Tussendoortjes
- Bereiden
- Kookboek van Meliss
- 1 reviews
Keukenspullen
- Bakvorm
- Handmixer
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Als eerst prak ik de drie met een vork.
- Hiervoor is het handig als je rijpe gebruikt, anders druk je je het ongeluk.
- Prak ze fijn tot een smeuïg prakje.
Doe de geprakte banaan in een kom en voeg hier nu één voor één de aan toe. - Ik gebruikte hiervoor gewoon een handmixer.
Als alle zijn opgenomen kunnen we het (dat ik ooit gewoon bij de Albert Heij kocht tussen de bakprodukten) en het toevoegen. - Mix dit weer goed door elkaar tot een glad mengsel.
- Volgens mij kan je het trouwens ook gewoon prima maken met patentbloem.
- Ik las dat iedereen gebruikte en toevallig had ik dat nog in huis.
Na het toevoegen van het en het doen we de , en de erbij. - Doe dit hoeveel jij lekker vindt, ik gebruikte deze aantallen zoals je kan zien op de foto, een beetje op de gok.
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. - Bekleed daarna het bakblik (deze is 25 cm) met bakpapier en vul deze met het mengsel.
- Je kan de bakvorm natuurlijk ook invetten, maar ik vind dit veel makkelijker en fijner werken.
- Wacht tot de oven goed voorverwarmd is en daarna kan hij voor 50 minuten de oven in
Na 50 minuten is je bananenbrood als het goed is klaar, check dit natuurlijk nog wel even met een satéprikker. - Als er geen restjes meer aan de prikker blijft zitten is ‘ie gaar en klaar!
- Mocht dit nog wel het geval zijn laat ik hem altijd 5 minuten langer garen in de oven.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Bananenbrood41u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bakpoeder
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Gezond bananenbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per cake | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1157 kcal | 57% | 1157 kcal |
Vetten | 22 g. | 32% | 22 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 118 g. | 45% | 118 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |