Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Drop


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook stukjes zoethout in 250 ml kraanwater.
Pas op dat het niet overkookt!

Schenk na 5 minuten het zouthoutextract door het zeefje in een ander pannetje. Zet het nieuwe pannetje met het zoethoutextract terug op het vuur.

Damp het extract in tot er nog ongeveer 50 ml over is. Zet dan het vuur laag.

Los 3 theelepels stroop of bruine suiker op in het zoethoutextract.

Voeg een halve theelepel salmiak toe voor gewone drop of anderhalve theelepel salmiak voor zoute drop.

Laat een vel gelatine 5 minuten op een schoteltje water weken.

Maak ondertussen op een ander schoteltje een papje van 3 theelepels tarwebloem en een beetje water.

Voeg aan het kokende zoethoutextract de gelatine en het bloempapje toe, terwijl je blijft roeren. Er mogen geen klonten ontstaan!
Let op het mengsel brandt snel aan.

Als het mengsel glad en gebonden is, giet je het op een stuk ingevet aluminiumfolie.

Laat de drop enkele dagen uitharden. Eet smakelijk!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit drop recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Drop heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Deze pagina is cool
    Piet gaf dit recept op 18 september 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven