Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. Kook stukjes zoethout in 250 ml kraanwater.
    Pas op dat het niet overkookt!

    Schenk na 5 minuten het zouthoutextract door het zeefje in een ander pannetje.
  2. Zet het nieuwe pannetje met het zoethoutextract terug op het vuur.

    Damp het extract in tot er nog ongeveer 50 ml over is.
  3. Zet dan het vuur laag.

    Los 3 theelepels of bruine suiker op in het zoethoutextract.

    Voeg een halve theelepel salmiak toe voor gewone drop of anderhalve theelepel salmiak voor zoute drop.

    Laat een vel 5 minuten op een schoteltje weken.

    Maak ondertussen op een ander schoteltje een papje van 3 theelepels en een beetje .

    Voeg aan het kokende zoethoutextract de en het bloempapje toe, terwijl je blijft roeren.
  4. Er mogen geen klonten ontstaan!
    Let op het mengsel brandt snel aan.

    Als het mengsel glad en gebonden is, giet je het op een stuk ingevet aluminiumfolie.

    Laat de drop enkele dagen uitharden.
  5. Eet smakelijk!
25
25
25

Variaties op Drop

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Drop
VariatieAantalGang
Peardropscocktail1Cocktails met alcohol
Cake zonder bakken met Engelse drop1Taart en gebak
Echt Hollands Drop ijs.....1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • stroop en tarwebloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in stroop en gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Drop heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Deze pagina is cool
Piet 18 september 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
72 kcal
3%288 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
6%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Drop