Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Blender
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Doe de gedroogde vruchten samen met de gember en 3 in een blender en maak fijn.
    Zeef de met en in een kom.
    Voeg de en de toe.
  2. Doe er daarna de vruchten en het bananenmengsel bij en roer alles goed door elkaar.
  3. Roer daarna de rest van de in stukjes door het beslag.
  4. Verhit in een koekepan 2 deciliter olie.
  5. Afhankelijk van de grootte van de koekepan kunt u er ongeveer 10 tot 12 schepjes beslag tegelijkertijd in doen en ongeveer 5 minuten in de hete olie aan beide kanten bakken tot ze knapperig en goudkleurig zijn.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Afrikaanse bananenkoekjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Ik heb het nog even nagekeken, maar het recept staat zo in mijn kookschrift. Ik heb ze zelf nog nooit gemaakt. Ik wil graag weten of het gelukt is!
breemer 26 mei 2014
Wordt het niet een heel erg dik beslag? Moet het niet gemengd worden met ei of melk? Het lijkt mij zo'n dikke substantie. Ik wil dit binnenkort met de kinderen uit mijn klas maken in het kader van onz... Lees reactie
Nils 19 mei 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1229 kcal
61%4916 kcal
Vetten
24 g.
35%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
138 g.
53%552 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
37 g.
41%148 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Afrikaanse bananenkoekjes