Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord


Apfelstrudelcupcakes recept
Apfelstrudelcupcakes recept

Apfelstrudelcupcakes


Ingrediënten


4

Bereidingswijze


Stap 1
Week de rozijnen minstens één nacht in 25 ml calvados of cognac.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 175 graden en vul twee muffinvormen met 24 papieren muffinvormpjes. Doe de eieren, de suiker, een snufje zout en de citroenrasp in een mixer en klop het op hoge snelheid. Klop het mengsel tot het luchtig is en het ongeveer twee keer in volume is verdubbeld.

Stap 3
Blijf het mengsel op hoge snelheid kloppen en giet geleidelijk de olie bij het mengsel. Zet de mixer uit en voeg de appels en fijngehakte en geroosterde hazelnoten toe. Roer ze kort door met een spatel en voeg dan ook het bakmeel, de gemalen hazelnoten of amandelen, de helft van het kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, gember en het bakpoeder toe. Roer het door tot alles goed gemengd is.

Stap 4
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes tot ze ongeveer voor 3/4 vol zitten. Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

Stap 5
Doe ondertussen het citroensap, het water en 60 gram suiker in een steelpan en breng het aan de kook. Roer goed tot alle suiker is opgelost. Zet het vuur uit en voeg naar smaak wat calvados toe.

Stap 6
Haal de cupcakes uit de oven en laat ze een minuutje afkoelen. Smeer de bovenkant in met de siroop die je net gemaakt hebt en laat ze vervolgens helemaal afkoelen.

Stap 7
Doe ondertussen de roomkaas in een kom en klop het tot een gladde en romige massa. Doe de boter en 1/3 van het poedersuiker in een andere kom en klop het luchtig. Voeg vervolgens nog 1/3 van het poedersuiker toe en klop het weer luchtig. Herhaal dit daarna nog één keer met de rest van het poedersuiker.

Stap 8
Voeg de roomkaas geleidelijk toe en blijf kloppen tot het volledig gemengd is. Voeg de tweede helft van de kaneel toe en wat calvados naar smaak. Laat het afkoelen tot het stijf genoeg is om in een spuitzak te scheppen.

Stap 9
Schep de botercrème in een spuitzak en spuit het op de muffins. Garneer ze eventueel nog met wat fijngehakte hazelnoten.

Serveersuggesties

Engels recept

Allergenen Informatie

Voor dit apfelstrudelcupcakes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven