Stap 1
Week de minstens één nacht in 25 ml of cognac.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 175 graden en vul twee muffinvormen met 24 papieren muffinvormpjes.
Doe de , de suiker, een snufje zout en de in een mixer en klop het op hoge snelheid.
Klop het mengsel tot het luchtig is en het ongeveer twee keer in volume is verdubbeld.
Stap 3
Blijf het mengsel op hoge snelheid kloppen en giet geleidelijk de bij het mengsel.
Zet de mixer uit en voeg de appels en fijngehakte en geroosterde toe.
Roer ze kort door met een spatel en voeg dan ook het bakmeel(280 gram), de gemalen hazelnoten(40 gram)(160 gram) of amandelen, de helft van het kaneel(3 theelepels), kruidnagel(0.5 theelepels), nootmuskaat(0.5 theelepels), gember(1 mespuntje) en het bakpoeder(1 theelepel) toe.
Roer het door tot alles goed gemengd is.
Stap 4
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes tot ze ongeveer voor 3/4 vol zitten.
Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
Stap 5
Doe ondertussen het citroensap, het water(30 milliliter) en 60 gram suiker in een steelpan en breng het aan de kook.
Roer goed tot alle suiker is opgelost.
Zet het vuur uit en voeg naar smaak wat calvados(25 milliliter) toe.
Stap 6
Haal de cupcakes uit de oven en laat ze een minuutje afkoelen.
Smeer de bovenkant in met de siroop die je net gemaakt hebt en laat ze vervolgens helemaal afkoelen.
Stap 7
Doe ondertussen de roomkaas(250 gram) in een kom en klop het tot een gladde en romige massa.
Doe de boter(250 gram) en 1/3 van het poedersuiker(625 gram) in een andere kom en klop het luchtig.
Voeg vervolgens nog 1/3 van het poedersuiker(625 gram) toe en klop het weer luchtig.
Herhaal dit daarna nog één keer met de rest van het poedersuiker(625 gram).
Stap 8
Voeg de roomkaas(250 gram) geleidelijk toe en blijf kloppen tot het volledig gemengd is.
Voeg de tweede helft van de kaneel(3 theelepels) toe en wat calvados(25 milliliter) naar smaak.
Laat het afkoelen tot het stijf genoeg is om in een spuitzak te scheppen.
Stap 9
Schep de botercrème in een spuitzak en spuit het op de muffins.
Garneer ze eventueel nog met wat fijngehakte hazelnoten(40 gram)(160 gram).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
Suiker
poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
roomkaas en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
hazelnoten en hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
roomkaas en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.