Apfelstrudelcupcakes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Spuitzak
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Stap 1
    Week de minstens één nacht in 25 ml of cognac.

    Stap 2
    Verwarm de oven voor op 175 graden en vul twee muffinvormen met 24 papieren muffinvormpjes.
  2. Doe de , de suiker, een snufje zout en de in een mixer en klop het op hoge snelheid.
  3. Klop het mengsel tot het luchtig is en het ongeveer twee keer in volume is verdubbeld.

    Stap 3
    Blijf het mengsel op hoge snelheid kloppen en giet geleidelijk de bij het mengsel.
  4. Zet de mixer uit en voeg de appels en fijngehakte en geroosterde toe.
  5. Roer ze kort door met een spatel en voeg dan ook het , de gemalen of amandelen, de helft van het , , , en het toe.
  6. Roer het door tot alles goed gemengd is.

    Stap 4
    Verdeel het beslag over de muffinvormpjes tot ze ongeveer voor 3/4 vol zitten.
  7. Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

    Stap 5
    Doe ondertussen het citroensap, het en 60 gram suiker in een steelpan en breng het aan de kook.
  8. Roer goed tot alle suiker is opgelost.
  9. Zet het vuur uit en voeg naar smaak wat toe.

    Stap 6
    Haal de cupcakes uit de oven en laat ze een minuutje afkoelen.
  10. Smeer de bovenkant in met de siroop die je net gemaakt hebt en laat ze vervolgens helemaal afkoelen.

    Stap 7
    Doe ondertussen de in een kom en klop het tot een gladde en romige massa.
  11. Doe de en 1/3 van het in een andere kom en klop het luchtig.
  12. Voeg vervolgens nog 1/3 van het toe en klop het weer luchtig.
  13. Herhaal dit daarna nog één keer met de rest van het .

    Stap 8
    Voeg de geleidelijk toe en blijf kloppen tot het volledig gemengd is.
  14. Voeg de tweede helft van de toe en wat naar smaak.
  15. Laat het afkoelen tot het stijf genoeg is om in een spuitzak te scheppen.

    Stap 9
    Schep de botercrème in een spuitzak en spuit het op de muffins.
  16. Garneer ze eventueel nog met wat fijngehakte .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomkaas en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hazelnoten en hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomkaas en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
cakeje
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
340 kcal
17%8160 kcal
Vetten
17 g.
25%408 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%576 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Apfelstrudelcupcakes