Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Baci di Dama (dameskusjes) recept
Baci di Dama (dameskusjes) recept

Baci di Dama (dameskusjes)


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Laat de boter een tijdje uit de koelkast liggen zodat deze zacht wordt. Mix de poedersuiker en de boter met elkaar tot dat er een luchtige creme onstaat. Vermeng daarna ook met het eigeel, de koffielikeur, de gemalen amandelen, het bloem en de amandelessence en mix dit ook weer totdat het een mooi glad en zacht deeg is. Vorm van dit deeg een even aantal kleine bolletjes en druk ze op de ingevette bakplaat (zodat de onderkant een beetje plat wordt). Verwarm de over voor op 225 graden C. en zet de koekjes erin voor ongeveer 15 minuten. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Haal vervolgens de koekjes uit de oven en plak steeds 2 aan elkaar met een laagje chocola. Even laten afkoelen en de baci is klaar.

Serveersuggesties

I.p.v. chocolade smelten, kun je ook gewoon een pot Nutella kopen en daarmee de koekjes aan elkaar verbinden

Allergenen Informatie

Voor dit baci di dama (dameskusjes) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven