Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gemberkoekjes recept
Gemberkoekjes recept

Gemberkoekjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden C. Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel, gember, kruidnagel en zout in een kom. Klop de suiker, de boter en het ei luchtig. Voeg het bloemmengsel toe en klop totdat alles goed gemengd is. Kneed het deeg in balletjes van 2,5 cm doorsnede. Rol de balletjes door de extra suiker. Leg ze 5 cm uit elkaar op een met papier belegde bakplaat. Bak ze 11 minuten in de oven, totdat de uiteinden droog zijn. Laat ze enkele minuten op de bakplaat afkoelen voordat u ze op een rooster legt. Laat ze op het rooster verder afkoelen.

Serveersuggesties

Je mag i.p.v. roomboter ook margarine gebruiken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gemberkoekjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven