

Havermout - Dadelkoekjes
- Nederland
- Koekjes
- 5 portie(s)
- 15 minuten
- 20 minuten
- cnnbd
Ingrediënten
- 100 gram fijne havermout. 360 kcal.
- 50 gram bloem. 172 kcal.
- 100 gram roomboter. 742 kcal.
- 40 gram witte basterdsuiker. 160 kcal.
- 5 dadels ± 60gr. (verse Iraanse). 160 kcal.
- 1 geraspte sinaasappelschil. n. v. t.
Bereidingswijze
In een voorverwarmde oven op 180℃ in ca. 18 tot 23 minuten de koekjes lichtbruin laten bakken.
Koekjes die donker worden na ± 18 minuten eruit halen en de laatste zijn mooi bruin na ± 23 minuutjes.
Bovenstaand recept is goed voor 10 grote (± 34Gr. ) of 20 kleine (± 17Gr. ) koekjes diameter 6 cm.
Kleine koekjes zijn 80 kcal per koekje, per 100 gram 455 kcal.
Serveersuggesties
Vervang de dadels eventueel door krenten, rozijnen, abrikozen of vijgen.
Meer Recepten
- Chocoladekoekjes4 porties
40 minuten
mirjamopdekist - Havermout koekjes4 porties
50 minuten
jiron1994 - Havermout Scones6 porties
45 minuten
henny57
Allergenen Informatie
Voor dit havermout - dadelkoekjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen