Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kletskoppen met aardbeienroom recept
Kletskoppen met aardbeienroom recept

Kletskoppen met aardbeienroom


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng 100 gram suiker, 1 eetlepel water en de boter aan de kook en laat zachtjes pruttelen totdat de suiker is opgelost.
Meng de bloem en de gemalen amandelen door het suikermengsel en laat ca. 1 uur afkoelen in de koelkast.
Was de citroen met heet water. Rasp de schil en pers de citroen uit. Was de aardbeien en leg er een stuk of 8 apart. Pureer de rest van de aardbeien met 1 eetlepel suiker, de citroensap en rasp.
Vorm van het deeg balletjes en leg deze met wat afstand van elkaar op het bakpapier op een bakblik.
Bak in ca. 15 minuten goudbruin op 180C.
Klop de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker. Roer op het laatst de aardbeiensaus door de room. Houdt wat saus over voor de garnering.
Doe de room in een spuit(zak). Leg een koekje neer. Spuit de aardbeienroom er mooi op en leg er een koekje bovenop.
Garneer met poedersuiker, aardbeien en aardbeiensaus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kletskoppen met aardbeienroom recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven