Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Maïzena koekjes recept
Maïzena koekjes recept

Maïzena koekjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Klop de suiker, gesmolten boter en de essence schuimig. Voeg één voor één de eieren toe en klop het geheel weer schuimig. Voeg beetje bij beetje de maizena toe en mix het geheel glad. Het deeg moet stevig zijn.

Oven voorverwarmen op 180 graden C. Bakplaat licht invetten. Draai bolletjes van het deeg en druk deze plat op de bakplaat. Maak inkepingen door de platte kant van een vork kruiselings in de platgedrukte balletjes te duwen. Strooi wat musket muisjes in het midden en bak de koekjes in 10 á 11 minuten gaar.

Lekker bij een kopje thee!

Serveersuggesties

Opmerking: In Suriname worden de benamingen "gommakoekjes" en "maïzenakoekjes" door elkaar gebruikt voor hetzelfde koekje. "Gomma" betekent lijm, stijfsel. Je hebt dus veel thee nodig om de koekjes weg te spoelen! De koekjes zijn ook bekend als maizenakoekjes. Tip: Zorg dat je wat extra maizena in huis hebt. Door de grootte van de eieren kan je deeg namelijk te vloeibaar worden, waardoor de koekjes tijdens het bakken helemaal "uitlopen".

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit maïzena koekjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven