Blueberry pancakes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Klop de eiwitten stijf.
  2. Meng het zelfrijzend , de suiker en het .
  3. Klop de eidooiers schuimig en voeg de en de gesmolten toe.
  4. Schenk het dooiermengsel al roerend langzaam bij het meelmengsel zodat een glad beslag ontstaat.
  5. Roer de blauwe er voorzichtig door.
  6. Spatel de eiwitten luchtig door het beslag.
  7. Verhit in een koekenpan op middelhoog vuur een deel van de .
  8. Bak hierin 1 eetlepel beslag in ca. 6 minuten aan beide kantenlichtbruin tot een pannenkoekje van 8-10 cm.
  9. Bak zo nog 11 pannenkoekjes.
  10. Serveer ze warm met en of stroop.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, boter, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Blueberry pancakes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Hoeveel suiker moet er in?
LR 13 oktober 2013
Heerlijke pancakes en zo klaar! Op een zondagmorgen hadden we geen brood meer in huis en heb ik snel deze pancakes gebakken voor het ontbijt (zonder bosbessen overigens, maar gewoon met stroop en suik... Lees reactie
Fransiska 7 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
278 kcal
13%1112 kcal
Vetten
16 g.
24%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
35 g.
13%140 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Blueberry pancakes