Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Huisgemaakte kalfspaté


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 190 graden celcius. Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de blaadjes laurier, in de keukenmachine en mix tot een gladde substantie. Vet een cakevorm in en bekleed deze met de repen bacon. De bacon moet zo'n drie centimeter over de rand van de cakevorm hangen. Die extra drie centimeter heb je nodig om je farce te bekleden. Doe het mengsel in de cakevorm en doe de extra bacon op het beslag. Steek de blaadjes laurier in het spek en druk alles voorzichtig aan. Doe folie over de vorm, prik er enkele gaatjes in en zet in de voorverwarmde oven. Laat hem 80 minuten garen. Doe daarna de oven open en laat nog een uurtje staan. Stop na de garing de paté in de koelkast en laat hem 24 uur afkoelen.

Serveersuggesties

Lekker met roggebrood en een glas Pinot Noir.

Allergenen Informatie

Voor dit huisgemaakte kalfspaté recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven