Magere appelpannenkoek

Ingrediënten

+ -
print

Recept voor 6 stuks:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Garde
  • Koekenpan
  • Pan
  • Handmixer
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Zeef de of het bakmeel met het in een kom, maak een kuiltje in het midden en breek daarin het .
  2. Voeg een groot deel van de melk toe en roer het geheel met een garde of handmixer tot een glad beslag.
  3. Verdun het beslag al roerende met de rest van de melk.
  4. Roer er een mespuntje door.
  5. Laat het beslag ca. 30 minuten rusten.
  6. Het zetmeel kan de melk dan absorberen, waardoor het beslag meer binding krijgt.
  7. Verhit wat margarine in een koekenpan en wacht tot een deel van het schuim is weggetrokken.
  8. Bak per pannenkoek 3 of meer schijven aan beide kanten.
  9. Schep met een soepopscheplepel zoveel beslag over de appels in de pan, zodat de bodem bedekt is.
  10. Laat het beslag met een draaiende beweging van de pan over de bodem uitvloeien.
  11. Bak de pannenkoek op een matig hoog vuur tot de onderkant lichtbruin is, draai het vuur laag en wacht tot de bovenkant van de pannenkoek droog is (2-3 minuten).
  12. Keer de pannenkoek om met een pannenkoekmes en bak de andere kant op een matig hoog vuur lichtbruin (1/2-1 minuut).
  13. Laat de pannenkoek op een bord glijden en houd hem warm door het bord op een pan met heet water te zetten.
  14. Bak de overige pannenkoeken op dezelfde manier.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in vloeibare margarine
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in vloeibare margarine
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • vloeibare margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in magere melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vloeibare margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in magere melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in vloeibare margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in vloeibare margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
408 kcal
20%1224 kcal
Vetten
29 g.
41%87 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Magere appelpannenkoek