Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kaneelcroissants


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor tot 200 graden. leg een vel bakpapier op de bakplaat. Haal het deeg uit de verpakking, rol af en snijd de deegdriehoeken los. Verdeel de boter in kleine stukjes over het deeg.
Meng de suiker,de basterdsuiker en de helft van de kaneel.
Strooi de kaneelsuiker over het deeg. Maak in de rechterzijde een insnede van 4 cm en rol het deeg op tot croissants.
leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het ei los, Bestrijk de croissants dun met het losgeklopte ei.
bak ze in 17.5 minuten bruin en gaar.
Laat de croissants op een rooster afkoelen
meng de rest van het kaneel door de poedersuiker, Voeg druppelgewijs ca 2 eetlepels water toe, terwijl je met een vork de poedersuiker tot een dik glazuur roert
Laat het kaneelglazuur van de vork lopen boven de croissants. Laat het glazuur hard worden.

Serveersuggesties

Liever chocoladecroissants? Bestrooi de croissants voor het bakken niet met kaneelsuiker maar leg een stukje pure chocolade op het deeg. Rol het deeg op en bak de croissants goudbruin en gaar. Versier de croissants met kaneelglazuur of gesmolten chocolade.

Allergenen Informatie

Voor dit kaneelcroissants recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven