Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Wortel-cake recept
Wortel-cake recept

Wortel-cake


Ingrediënten


Bereidingswijze


Klop de eieren tot ze dik zijn. Voeg de olie eraan toe. Zeef de bloem, suiker, het bakpoeder en de kaneel eraan toe en meng alles goed. Meng op het einde de geraspte wortels en walnoten er doorheen. Doe het mengsel in een ingevette bakvorm met een diameter van ongeveer 20-25 cm. Bak op 180 graden C. gedurende 40 minuten. Laat de taart 10 minuten afkoelen vooraleer ze op te dienen.

Serveersuggesties

Tip voor het glazuur: roomkaas mengen met roomboter en gezeefde poedersuiker. Beetje warm water toevoegen om het wat zachter te maken. Dit uitstrijken over de cake. Recept voor glazuur indien gewenst: - 125 g roomkaas - 25 roomboter - 175 g poedersuiker - 1 tl warm water

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit wortel-cake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven