Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardbeienbavarois recept
Aardbeienbavarois recept

Aardbeienbavarois


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


De eierdooiers met de suiker opkloppen tot een schuimig mengsel. (en ruban) De gelatineblaadjes laten weken in koud water. De melk koken en ze vervolgens geleidelijk bij het eierdooiermengsel voegen. De geweekte en uitgeknepen gelatine toevoegen en roeren tot deze helemaal is opgelost. De bereiding laten afkoelen en af en toe even roeren. De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en door een zeef duwen. De gepureerde aardbeien door het afgekoelde eiermengsel roeren. De room opkloppen met een weinig suiker en bij het mengsel voegen. In een met olie ingevette vorm gieten en 24 uur in de koelkast zetten. De bavarois ontvormen op een serveerschaal en versieren met kleine aardbeien en toefjes slagroom.

Allergenen Informatie

Voor dit aardbeienbavarois recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Aardbeienbavarois heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 6 recensies

 • Eidooiers en suiker samen opkloppen, wordt maar geen luchtige mengsel, die als een lint soepel en luchtig is. Ik klop echt lang! de suiker wordt korrelig en het wordt niet luchtig. wat doe ik fout?
  Christa gaf dit recept op 8 mei 2014 5 uit 5 sterren
 • Lang geleden ook eens gemaakt maar dan met een glaasje stroh rum (80%) er door heen. Is alleen niet zo geschikt voor kinderen.
  Rob gaf dit recept op 23 december 2012 5 uit 5 sterren
 • Wat smaakt dat lekker zeg! Eerste keer helemaal goed gelukt!
  II. Jansen gaf dit recept op 8 december 2012 5 uit 5 sterren
 • Lijkt me niet zo moeilijk voor een beginner als ik! Let's give it a shot!
  Sofie gaf dit recept op 6 oktober 2012 4 uit 5 sterren
 • Mmmm, dat zal smaken, het water loopt al uit mijn mond.
  Pieter gaf dit recept op 31 mei 2012 5 uit 5 sterren
 • Ziet er goed uit lekker hoor mmmmm.
  Bezoeker gaf dit recept op 5 september 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven