Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardbeientaart met Bretons zanddeeg recept
Aardbeientaart met Bretons zanddeeg recept

Aardbeientaart met Bretons zanddeeg


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Bereiding Bretons zanddeeg:

Meng in een schaal met een spatel het meel, de gist, het zout en de boter. Klop in een andere schaal het eigeel met de suiker op.

Splits het vanillestokje en schraap er de pitjes uit. Voeg ze toe aan het eimengsel. Meng het mengsel vervolgens door het deeg. Maak er een bol van en zet deze ten minste twee uur in de koelkast.

Bereiding aardbeientaart:

Verwarm de oven voor op 220°C.

Haal het deeg uit de koelkast en laat het 10 minuten rusten. Rol het vervolgens uit tot een plak van 4 tot 5 mm dikte. Leg het deeg op de bodem van een beboterde patisserieplaat en snijd het overtollige eraf. Maak daarvan weer een bol en rol het uit tot een dikte van 4 tot 5 mm. Smeer de randen van het deeg in met boter. Maak met het deeg de randen van de taart.

Zet de plaat 12 minuten in de oven. Haal de plaat eruit en laat deze afkoelen. Het deeg moet goudkleurig zijn geworden.



Crême:

Kook de melk in een grote pan en haal deze daarna van het vuur. Klop het eigeel en de suiker in een schaal op en voeg het meel toe. Schenk vervolgens de melk beetje bij beetje al kloppend toe aan het mengsel. Giet het mengsel in de pan en breng het onder voortdurend roeren aan de kook tot het dik wordt. Voeg de boter toe en meng alles goed. Schenk het mengsel in een schaal, dek het af met huishoudfolie en laat het afkoelen.

Spoel de aardbeien onder een koude waterstraal goed af en laat ze op absorberend papier uitlekken. Pak een twaalftal aardbeien en prak die met een vork tot puree. Snijd de rest van de aardbeien in vieren, maar bewaar een hele.

Vlak voor het opdienen:

Bedek het deeg met een laag aardbeienpuree en giet daarover de crème. Schik daarover de in vier delen gesneden aardbeien. Leg de hele aardbei in het midden.

Naar wens slagroom toevoegen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aardbeientaart met bretons zanddeeg recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven