Aardbeientaart met Bretons zanddeeg

Ingrediënten

+ -
print

Voor het Bretons zanddeeg:

Voor de taart:

Voor het bestrooien van het deeg:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Bereiding Bretons zanddeeg:

    Meng in een schaal met een spatel het meel, de gist, het zout en de boter.
  2. Klop in een andere schaal het met de op.

    Splits het en schraap er de pitjes uit.
  3. Voeg ze toe aan het eimengsel.
  4. Meng het mengsel vervolgens door het .
  5. Maak er een bol van en zet deze ten minste twee uur in de koelkast.

    Bereiding aardbeientaart:

    Verwarm de oven voor op 220°C.

    Haal het deeg uit de koelkast en laat het 10 minuten rusten.
  6. Rol het vervolgens uit tot een plak van 4 tot 5 mm dikte.
  7. Leg het op de bodem van een beboterde patisserieplaat en snijd het overtollige eraf.
  8. Maak daarvan weer een bol en rol het uit tot een dikte van 4 tot 5 mm.
  9. Smeer de randen van het in met .
  10. Maak met het de randen van de taart.

    Zet de plaat 12 minuten in de oven.
  11. Haal de plaat eruit en laat deze afkoelen.
  12. Het deeg moet goudkleurig zijn geworden.



    Crême:

    Kook de melk in een grote pan en haal deze daarna van het vuur.
  13. Klop het en de in een schaal op en voeg het toe.
  14. Schenk vervolgens de beetje bij beetje al kloppend toe aan het mengsel.
  15. Giet het mengsel in de pan en breng het onder voortdurend roeren aan de kook tot het dik wordt.
  16. Voeg de toe en meng alles goed.
  17. Schenk het mengsel in een schaal, dek het af met huishoudfolie en laat het afkoelen.

    Spoel de onder een koude waterstraal goed af en laat ze op absorberend papier uitlekken.
  18. Pak een twaalftal en prak die met een vork tot puree.
  19. Snijd de rest van de aardbeien in vieren, maar bewaar een hele.

    Vlak voor het opdienen:

    Bedek het deeg met een laag aardbeienpuree en giet daarover de crème.
  20. Schik daarover de in vier delen gesneden .
  21. Leg de hele aardbei in het midden.

    Naar wens toevoegen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in meel, meel, deeg, meel
  • suiker, suiker, aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eigeel en eigeel is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, boter, deeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, boter, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, boter, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
722 kcal
36%2888 kcal
Vetten
26 g.
38%104 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
74 g.
28%296 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
32 g.
36%128 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardbeientaart met Bretons zanddeeg