Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Amandelcrème recept
Amandelcrème recept

Amandelcrème


Ingrediënten


Bereidingswijze


Droog de bitterkoekjes in een lauwe oven en maal ze fijn. Maal de amandelen tot poeder en rooster het lichtbruin. Verwarm al roerend de bessengelei en meng er 1 eetlepel kirsch door. Week ca. 5 minuten in ruim koud water de gelatineblaadjes. Klop 1 ei, de suiker, vanillesuiker, de melk en een snufje zout tot een dikke witte crème. KLop de crème au bain marie tot het gebonden en warm is. Los hierin van het water af de goed uitgeknepen gelatine op. Meng er de amandelpoeder door. Klop de crème koud. Klop de slagroom bijna stijf en spatel hem door de crème verdeel de helft van de amandelcrème over de coupes of glazenschaaltjes. Strooi er de gemalen bitterkoekjes over en schep hierop de bessengelei. Giet de rest van de amandelcrème erover.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit amandelcrème recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven