Klop met een mixer het eiwit met een snufje samen met de stijf en schuimig.
Rooster de gemalen amandelen(25 gram) licht in de koekenpan.
Klop de créme fraiche met de 50 gram suiker(25 gram)(50 gram) luchtig.
Verwarm de Amaretto(3 deciliter) een klein beetje en los hierin het (voorgeweekte) gelatineblaadje op.
Roer dit mengsel door de créme fraiche.
Roer de afgekoelde amandelen(25 gram) erdoor en spatel dit alles door het eiwitschuim.
Vul hiermee de vormpjes en plaats in koeling.
Pureer vlak vóór serveren de mandarijtjes ( bewaar 15 stuks voor garnering ) met de staafmixer en breng op smaak met suiker(25 gram)(50 gram) en likeur / sap / siroop.
Zeef de puree en zet weg.
Klop de slagroom(0.5 deciliter) lobbig.
Smelt de chocolade(1 stuk) "au bain marie ".
Klop de slagroom(0.5 deciliter) met wat suiker(25 gram)(50 gram) naar smaak stijf.
Serveren:
Maak spiegel van saus op voorgekoeld bord en plaats de amandelcréme hierop.
Spuit met een slagroomspuit mooie toefjes op en langs.
Schep met een theelepel een wat van de gesmolten chocolade(1 stuk) in 1 baan over de creme en maak krullen door met een vork in een boogje door de chocolade(1 stuk) te trekken.
Garneer af met 3 mandarijntjes(1 blik), blaadjes mint en evt wat amandelschaafsel.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
Suiker
suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwitten
Koemelk
chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, gelatine, suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
Vis
gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.