Amandelcréme met mandarijnsaus

Ingrediënten

+ -
print

Manadrijnsaus:

Garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Koekenpan
  • Staafmixer
  • Zeef
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Klop met een mixer het eiwit met een snufje samen met de stijf en schuimig.
  2. Rooster de gemalen licht in de koekenpan.
  3. Klop de créme fraiche met de 50 gram luchtig.
  4. Verwarm de een klein beetje en los hierin het (voorgeweekte) gelatineblaadje op.
  5. Roer dit mengsel door de créme fraiche.
  6. Roer de afgekoelde erdoor en spatel dit alles door het eiwitschuim.
  7. Vul hiermee de vormpjes en plaats in koeling.
  8. Pureer vlak vóór serveren de mandarijtjes ( bewaar 15 stuks voor garnering ) met de staafmixer en breng op smaak met en likeur / sap / siroop.
  9. Zeef de puree en zet weg.
  10. Klop de lobbig.
  11. Smelt de "au bain marie ".
  12. Klop de met wat naar smaak stijf.
  13. Serveren:
  14. Maak spiegel van saus op voorgekoeld bord en plaats de amandelcréme hierop.
  15. Spuit met een slagroomspuit mooie toefjes op en langs.
  16. Schep met een theelepel een wat van de gesmolten in 1 baan over de creme en maak krullen door met een vork in een boogje door de te trekken.
  17. Garneer af met 3 , blaadjes mint en evt wat amandelschaafsel.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwitten
  • chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, gelatine, suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
134 kcal
6%536 kcal
Vetten
3 g.
4%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
18 g.
20%72 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Amandelcréme met mandarijnsaus