Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bladerdeeg met citroenmascarpone en banaan recept
Bladerdeeg met citroenmascarpone en banaan recept

Bladerdeeg met citroenmascarpone en banaan


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snij van de plakjes bladerdeeg 8 langwerpige stukken en bestrooi ze met poedersuiker.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de deegplakjes op een stuk bakpapier in ongeveer 8 minuten goudbruin en knapperig.
Rasp de schil van de citroen en roer dit door een half bakje mascarpone en een half bekertje creme fraiche. Pers de citroen uit. Snijd een banaan in dunne plakjes en besprenkel deze met het citroensap.
Stamp 1 eetlepel venkelzaad fijn met wat suiker. Bestrijk de bladerdeegplakjes met de citroenmascarpone creme en strooi daar de venkelsuiker overheen. Beleg 4 plakjes bladerdeeg met de helft van de plakjes banaan. Leg daaroverheen de overige 4 plakjes bladerdeeg en de rest van de banaan daar weer bovenop. Bestrooi het daarna nog met een beetje venkelsuiker.

Tip:
In plaats van zelf venkelsuiker te maken kan je ook een blokje anijs fijnmalen. Blokjes anijs kan je kant en klaar kopen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bladerdeeg met citroenmascarpone en banaan recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven