Broodschotel met eiwitschuim

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Maal de en de fijn, verwijder de korsten van het brood en snijd in stukjes.
  2. Giet er de over en laat het 20 minuten weken.
  3. Knijp het brood goed uit en prak het fijn.
  4. Klop de (op kamertemperatuur) met het tot een witte crème.
  5. Klop er na elkaar 1 ei en 2 eidooiers door.
  6. Roer het brood erdoor.
  7. Klop 2 met de heel stijf en spatel dit samen met de en de door het broodmengsel.
  8. Schep dit in een ingevette ovenschaal bestrooid met en bak de pudding in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden C.
  9. Bestrijk de bovenkant eerst met 1 eetlepel en dan met de bessengelei.
  10. Klop 2 heel stijf voeg geleidelijk tijdens het kloppen de er aan toe.
  11. Klop er 1 eetlepel en het door.
  12. Bedek de broodschotel met het eiwit schuim, strooi er overheen.
  13. Laat de broodschotel met meringue in een oven van 250 graden C.
  14. in ca. 10 minuten goudbruin kleuren
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in beschuit en witbrood
  • beschuit, poedersuiker, vanillesuiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • beschuit en paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en eiwitten
  • beschuit, boter, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • beschuit en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker, rum, suiker, poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in beschuit
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
517 kcal
25%2068 kcal
Vetten
17 g.
24%68 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
18 g.
21%72 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Broodschotel met eiwitschuim