Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Chipolata pudding


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de rozijnen in de rum.
Snijd de chocolade in stukjes en de cake in blokjes.
Meng de eidooiers met de suiker en een klein beetje koude melk. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Breng de vanille met de melk aan de kook.
Schenk de hete melk op het eimengsel.
Giet terug in de pan en gaar de compositie op laag vuur zonder te koken.
Haal een spatel door de compositie en trek een streep met je vinger over de spatel. Als de crème niet doorloopt is deze gaar.
Week de gelatine in ruim water.
Los de gelatine op in de compositie en laat afkoelen op ijswater tot de massa koud en lobbig is.
Klop de slagroom op tot yoghurt dikte en spatel door de compositie en spatel de vulling er voorzichtig door.
Giet het puddingmengsel in een vorm en laat het circa 2 uur opstijven in de koelkast.
Zet de vorm in een bak met heet water zodat hij los van de vorm komt en los hem op een schaal of etagère.
Garneer de pudding met toefjes slagroom en seizoensfruit.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chipolata pudding recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven