Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Chocoladepuddinkjes


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Doe voor de puddinkjes de suiker en de eieren in een hittebestendige kom en zet die op een pan met sudderend water (au bain marie). Klop het geheel in 10 minuten schuimig. Haal de kom van de pan en schep de bloem en cacao erdoor. Schep de boter en dan de chocolade erdoor en meng alles goed.
Vet 4 kleine hitte bestendige kommetjes in met boter. Schep het mengsel in de kommetjes en dek af met bakpapier. Breng daarover een laag folie en zet vast met keukentouw. Zet de puddinkjes in een pan met zoveel sudderend water dat de kommetjes voor de helft onderstaan. Laat de puddinkjes 40 minuten stomen, of tot ze goed gaar zijn.
Maak de saus 2.5 minuten voordat de puddinkjes gaar zijn. Doe de boter, chocolade, het water en de suiker in een pan en verwarm op laag vuur tot ze gesmolten zijn. Roer de likeur erdoor.
Haal de puddinkjes uit de pan en stort ze op de bordjes en schenk de saus erover. Decoreer met de koffieboontjes en serveer.

Allergenen Informatie

Voor dit chocoladepuddinkjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven