Ingrediënten

+ -
print

Voor de chocoladesaus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Doe voor de puddinkjes de suiker en de in een hittebestendige kom en zet die op een pan met sudderend (au bain marie).
  2. Klop het geheel in 10 minuten schuimig.
  3. Haal de kom van de pan en schep de en erdoor.
  4. Schep de en dan de chocolade erdoor en meng alles goed.
    Vet 4 kleine hitte bestendige kommetjes in met .
  5. Schep het mengsel in de kommetjes en dek af met bakpapier.
  6. Breng daarover een laag folie en zet vast met keukentouw.
  7. Zet de puddinkjes in een pan met zoveel sudderend dat de kommetjes voor de helft onderstaan.
  8. Laat de puddinkjes 40 minuten stomen, of tot ze goed gaar zijn.
    Maak de saus 2-3 minuten voordat de puddinkjes gaar zijn.
  9. Doe de , chocolade, het en de suiker in een pan en verwarm op laag vuur tot ze gesmolten zijn.
  10. Roer de likeur erdoor.
    Haal de puddinkjes uit de pan en stort ze op de bordjes en schenk de saus erover.
  11. Decoreer met de en serveer.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade en pure chocolade
  • pure chocolade en pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade en pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter, pure chocolade, boter, pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade en pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade en pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade en pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
697 kcal
34%2788 kcal
Vetten
41 g.
59%164 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
64 g.
24%256 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocoladepuddinkjes