Citroen en sinaasappel meringue

Ingrediënten

+ -
print

Voor de bodem:

Voor de schuimlaag:

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. en zeven, toevoegen en met de vingers door elkaar kneden.
  2. Bijna al het toevoegen en flink kneden.
  3. Deeg op een met bestoven oppervlak leggen en 1 min.
  4. doorkneden.
  5. In plasticfolie rollen en minstens 30 min.
  6. in de koelkast leggen.
  7. Deeg uitrollen en een vlaaivorm ermee bedekken.
  8. Afdekken met vetvrij papier en een laag blinde vulling, bakken voor 10 min op 180 graden C.
  9. Terwijl de bodem in de oven staat, de vulling bereiden.
  10. De en maïzena zeven en het sap en de schilletjes in een pannetje gladroeren.
  11. Het erdoor roeren.
  12. Het mengsel vervolgens op het vuur zetten en op een matig vuur al kloppend 2 min.
  13. tegen de kook aanhouden tot het mengsel heel dik is.
  14. Van het vuur nemen en de losgeklopte eierdooiers, de en de erdoor kloppen.
  15. Zowel de vulling als de bodem laten afkoelen, maar niet te koel, dan wordt de vulling te stijf.
  16. Terwijl u hierop wacht, de stijfkloppen in een kleine, schone, droge kom.
  17. Voeg de geleidelijk toe.
  18. De vulling op de bodem gieten, de taart afdekken met schuim en 10 min.
  19. bakken op 180 graden C.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • tarwebloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • poedersuiker, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwitten en eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker, suiker, suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
533 kcal
26%4264 kcal
Vetten
34 g.
48%272 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%136 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
47 g.
52%376 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Citroen en sinaasappel meringue