Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Citroen en sinaasappel meringue recept
Citroen en sinaasappel meringue recept

Citroen en sinaasappel meringue


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bloem en poedersuiker zeven, boter toevoegen en met de vingers door elkaar kneden. Bijna al het water toevoegen en flink kneden. Deeg op een met bloem bestoven oppervlak leggen en 1 min. doorkneden. In plasticfolie rollen en minstens 30 min. in de koelkast leggen. Deeg uitrollen en een vlaaivorm ermee bedekken. Afdekken met vetvrij papier en een laag blinde vulling, bakken voor 10 min op 180 graden C. Terwijl de bodem in de oven staat, de vulling bereiden. De bloem en ma´zena zeven en het sap en de schilletjes in een pannetje gladroeren. Het water erdoor roeren. Het mengsel vervolgens op het vuur zetten en op een matig vuur al kloppend 2 min. tegen de kook aanhouden tot het mengsel heel dik is. Van het vuur nemen en de losgeklopte eierdooiers, de suiker en de boter erdoor kloppen. Zowel de vulling als de bodem laten afkoelen, maar niet te koel, dan wordt de vulling te stijf. Terwijl u hierop wacht, de eiwitten stijfkloppen in een kleine, schone, droge kom. Voeg de suiker geleidelijk toe. De vulling op de bodem gieten, de taart afdekken met schuim en 10 min. bakken op 180 graden C.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit citroen en sinaasappel meringue recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven