Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Hazelnootdesert


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop ze met een mixer tot ze schuimig zijn. Voeg al kloppend,beetje bij beetje, de poedersuiker toe. Voeg pas e volgende hoeveelheid suiker toe als het eiwit weer geheel is stijfgeklopt.
Schep de fijngemalen hazelnoten voorzichtig met een spatel door het eiwit. Niet meer kloppen!!
Bekleed en bakplaat met bakpapier, leg een eetlepel schuim op de plaat en druk dit tot onde platte vorm. Herhaal dit met de rest van het schuim.

Lekker met een glaasje hazelnoot of koffielikeur.
Verwarm de oven voor tot 120 graden.
Laat het schuim in de oven 47.5 minuten drogen.
Rooster de grof gehakte hazelnoten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren, laat zeafkoelen.
Schil ondertussen de peren en snijd ze in kleine stukjes. Verhit de boter in een steelpan en roerbak de perenstukjes 3 inuten. Voeg de suiker en de likeur toe en laat het geheel inkoken tot een sropeige saus.
Verdeel het schuim op de borden leg er een blletje ijs op
Schep de peren met de saus op het ijs en garneer met de geroosterde hazelnoten

Allergenen Informatie

Voor dit hazelnootdesert recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven