Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Bakplaat
  • Koekenpan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Doe de in een vetvrije kom en klop ze met een mixer tot ze schuimig zijn.
  2. Voeg al kloppend,beetje bij beetje, de toe.
  3. Voeg pas e volgende hoeveelheid toe als het eiwit weer geheel is stijfgeklopt.
    Schep de fijngemalen voorzichtig met een spatel door het eiwit.
  4. Niet meer kloppen!!
    Bekleed en bakplaat met bakpapier, leg een eetlepel schuim op de plaat en druk dit tot onde platte vorm.
  5. Herhaal dit met de rest van het schuim.

    Lekker met een glaasje hazelnoot of .
    Verwarm de oven voor tot 120 graden.
    Laat het schuim in de oven 45-50 minuten drogen.
    Rooster de grof gehakte in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren, laat zeafkoelen.
    Schil ondertussen de en snijd ze in kleine stukjes.
  6. Verhit de in een steelpan en roerbak de perenstukjes 3 inuten.
  7. Voeg de en de likeur toe en laat het geheel inkoken tot een sropeige saus.
    Verdeel het schuim op de borden leg er een blletje ijs op
    Schep de met de saus op het ijs en garneer met de geroosterde
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • poedersuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hazelnoten en hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en bolletjes roomijs is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
260 kcal
13%1040 kcal
Vetten
11 g.
16%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hazelnootdesert