Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kabinetpudding


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de sucade en de oranjesnippers in stukjes. Week ze samen mer de rozijnen en de krenten in de rum en de marasquin. Vet een tulbandvorm en een stuk bakfolie om mee af te sluiten of een warme puddingvorm met deksel in met boter en bestuif deze met de poedersuiker. Snijd de lange vingers in gelijke stukjes, breek de bitterkoekjes in stukjes en vermeng met de lange vingers. Leg het vruchtenmengsel en het koekjesmengsel laag om laag in de vorm tot aan de rand. Splits 4 eieren en klop 2 eieren en 4 eidooiers los en roer er de suiker, de vanillesuiker en de melk door. Giet dit voorzichtig in de vorm. Dek de vorm goed af met de bakfolie of het deksel. Zet de vorm in een pan en giet hierin kokend water tot 2 cm onder de rand van de vorm. Laat de pudding op een matig vuur ca. 1,5 uur au bain marie gaar worden. Verwijder de folie of het deksel. Laat de pudding even uitdampen en stort deze, serveer de puding met de rumsaus (maar zonder rozijnen)afkomstig uit mijn receptenboek.

Allergenen Informatie

Voor dit kabinetpudding recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven