Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Koffie-ijs recept
Koffie-ijs recept

Koffie-ijs


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng de warme koffie met de suiker en 3 eetlepels likeur. Roer tot de suiker is opgelost en laat het mengsel afkoelen. Schenk het koffiemengsel in een lage diepvriesdoos en vries het 4 uur. Doe het bevroren koffiemengsel in een keukenmachine en draai het tot het ijs in grove kristallen is verdeeld. Bewaar het tot gebruik in de diepvries. Klop de slagroom dik vloeibaar en voeg de rest van de likeur toe. Bewaar de slagroom tot gebruik in de ijskast. Verdeel het ijsmengsel over 6 hoge glazen en lepel de room erover. Bestuif de glazen met cacaopoeder en serveer het direct.

Allergenen Informatie

Voor dit koffie-ijs recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven