Koffieparfait

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Plank

Bereidingswijze

  1. Klop de eierdooiers met de licht en schuimig.
  2. Breng de aan de kook en schenk het al kloppend bij het eiermengsel.
  3. Schenk het gehaal terug in het pannetje en het op een laag vuur al roerend laten binden.
  4. Niet koken, want dan gaat het schiften.
  5. Los de in heet op en roer het door het mengsel.
  6. Zet het pannetje met het mengsel in een bak koud .
  7. Roer tijdens het afkoelen regelmatig door om velvorming te voorkomen.
  8. Klop de stijf zo gauw het mengsel is afgekoeld en meng de stijve luchtig door het afgekoelde mengsel.
  9. Schenk de massa over in een aluminium cakevorm en laat het minimaal 12 uur in een diepvries bevriezen.
  10. Zet de vorm vlak voor het serveren even in warm en keer de vorm om boven een plank.
  11. Snijd plakken van de ijscake en garneer deze met toefjes en cholocade rozijnen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers
  • chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, slagroom, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, slagroom, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Koffieparfait heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hoeveel slagroom moet er bij dit recept? (is wat onduidelijk bij de ingredienten). Dank voor het antwoord.
Ellen 22 december 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
257 kcal
12%2570 kcal
Vetten
16 g.
22%160 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
20 g.
22%200 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Koffieparfait