Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Koninginnerijst recept
Koninginnerijst recept

Koninginnerijst


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was onder koud stromend water de rijst tot het water helder blijft. Snijd het halve vanillestokje in de lengte open en breng deze in de melk met een snufje zout aan de kook. Strooi er al roerend de rijst in en blijf roeren tot de rijst weer kookt. Kook de rijst in een gesloten pan een 1/2 uur op een laag vuur gaar. Snijd intussen de bigarreaux en week deze in de kirsch. Week de gelatine in ruim koud water. KLop 2 eidooiers los en roer er ca. 1 deciliter hete rijstebrij door. Giet dit al roerend weer terug in de pan. Los hierin de goed uitgeknepen gelatine op. Laat de rijstebrij afkoelen maar niet geleren. Verwijder het vanillestokje. Roer de bessengelei los met het water en schep dit in een met koud water omgespoelde puddingvorm of schaal van ca. 1,5 liter. Klop de slagroom bijna stijf. Spatel deze samen met de bigarreaux door de rijsterbrij. Schep deze voorzichtig op de bessengelei en laat de pudding op een koele plaats in ca. 6 uur opstijven. Stort de rijstpudding op een platte schaal en garneer de rijst naar wens met aalbessen en munt.

Allergenen Informatie

Voor dit koninginnerijst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven