Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Krentjebrij recept
Krentjebrij recept

Krentjebrij


Ingrediënten


Bereidingswijze


Spoel de gort af met koud water. Doe de gort in een pan en week het met 1 liter water ca. 8 uur. Was de citroen zorgvuldig en schil er heel dun het geel van de schil af. Roer dit samen met een snufje zout door de geweekte gort. Breng het aan de kook en laat de gort in een gesloten pan ca. 1 uur op een laag vuur koken. Was de krenten en de rozijnen en voeg deze samen met de suiker toe aan de gort. Kook alles in ca. 1/2 uur verder gaar. Verwijder de citroenschil en roer de bessensap door de gort. Serveer de krentjebrij warm of koud.

Allergenen Informatie

Voor dit krentjebrij recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven