Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lichtmispannekoeken recept
Lichtmispannekoeken recept

Lichtmispannekoeken


Ingrediënten


Bereidingswijze


Op 2 februari staan deze traditionele lichtmispannekoeken op het menu. Meng de bloem en de poedersuiker in een kom. Voeg de eieren en dan beetje bij beetje de melk en de gesmolten boter toe. Voeg tot slot de geraspte sinaasappelschil toe. Laat het deeg 20 minuten rusten en bak dan de pannekoeken. Sinaasappelcrème: Meng in een kom het eigeel, de suiker, het sinaasappelsap en de bloem. Breng in een pannetje de melk met daarin de sinaasappelschil aan de kook en voeg de inhoud van de kom er aan toe. Laat al roerende 5 minuten zachtjes doorkoken. Klop het eiwit stevig op en schep dit voorzichtig onder de afgekoelde crème. Strijk elke pannekoekhelft in met de crème en vouw ze dicht. Plaats de pannekoeken 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden C. (ze moeten opbollen). Dien ze meteen op.

Allergenen Informatie

Voor dit lichtmispannekoeken recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven