Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Luchtige limoen-passievruchtmeringues recept
Luchtige limoen-passievruchtmeringues recept

Luchtige limoen-passievruchtmeringues


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiden: Oven voorverwarmen op 150 °C. In vetvrije kom eiwitten met mixer kloppen tot massa pieken vormt. Lepel voor lepel 200 gram suiker erdoor kloppen, tot eiwitschuim stevige pieken vormt. Van limoen 1/2 eetlepel schil raspen, limoenen uitpersen. Met grote opscheplepel (niet van zilver) maïzena en 1 theelepel limoensap door schuim spatelen. Van schuim op ruime afstand van elkaar 8 grote, ovale bergjes op met bakpapier beklede bakplaat scheppen. Bakplaat in midden van oven schuiven en schuim ca. 1 uur bakken. Als schuim toch bruin begint te kleuren, direct oventemperatuur verlagen of ovendeur (met pollepel ertussen) op kier zetten. Oven uitschakelen, maar deur dicht laten. Eiwitschuim minstens 1 uur laten drogen, tot buitenkant stevig aanvoelt, maar kern zacht en kleverig is. Meringues tot gebruik in luchtdicht afgesloten trommel bewaren. In steelpan limoensap met 200 gram suiker, 1/2 eetlepel limoenrasp en 150 mililiter water tot stroopje inkoken. Bereiden: Meringues over acht borden verdelen. Passievruchten halveren en vruchtvlees eruit scheppen. Passievruchtzaadjes door limoenstroop roeren. Saus over meringues schenken.

Allergenen Informatie

Voor dit luchtige limoen-passievruchtmeringues recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven