Luchtige limoen-passievruchtmeringues
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van sjerrel
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Voorbereiden:
- Oven voorverwarmen op 150 °C.
- In vetvrije kom met mixer kloppen tot massa pieken vormt.
- Lepel voor lepel 200 gram suiker erdoor kloppen, tot eiwitschuim stevige pieken vormt.
- Van limoen 1/2 eetlepel schil raspen, uitpersen.
- Met grote opscheplepel (niet van zilver) maïzena en 1 theelepel limoensap door schuim spatelen.
- Van schuim op ruime afstand van elkaar 8 grote, ovale bergjes op met bakpapier beklede bakplaat scheppen.
- Bakplaat in midden van oven schuiven en schuim ca. 1 uur bakken.
- Als schuim toch bruin begint te kleuren, direct oventemperatuur verlagen of ovendeur (met pollepel ertussen) op kier zetten.
- Oven uitschakelen, maar deur dicht laten.
- Eiwitschuim minstens 1 uur laten drogen, tot buitenkant stevig aanvoelt, maar kern zacht en kleverig is.
- Meringues tot gebruik in luchtdicht afgesloten trommel bewaren.
- In steelpan limoensap met 200 gram suiker, 1/2 eetlepel limoenrasp en 150 mililiter water tot stroopje inkoken.
- Bereiden:
- Meringues over acht borden verdelen.
- halveren en vruchtvlees eruit scheppen.
- Passievruchtzaadjes door limoenstroop roeren.
- Saus over meringues schenken.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 426 kcal | 21% | 1704 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 100 g. | 38% | 400 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |