Mango-mascarpone brûlées
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Blender
- Brander
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Schil de en snijd het vruchtvlees van de pit.
- Hak het in stukjes of pureer in de blender en verdeel het over 6 middelgrote ovenschaaltjes.
Klop de met de suiker tot de suiker is opgelost en het mengsel luchtig en romig is.
Verhit de en onder af en toe roeren op laag vuur tot er belletjes verschijnen. - Schenk op het eierdooiermengsel, voeg de vanille toe en roer goed.
- Zeef de custard, schenk hem in de ovenschaaltjes en zet die in de braadslede.
- Schenk heet water in de braadslede tot 2,5 cm hoogte.
Verwarm de oven voor tot 140 graden celsius. - Bak de custards 30-35 minuten of tot ze gaar zijn.
- Haal ze uit de braadslede en laat ze afkoelen.
- Zet ze daarna enkele uren in de koelkast.
- Bestrooi de custards 1 uur van te voren met de .
- Laat ze onder de hete grill karameliseren of verhit ze met een brander tot de suiker donkerbruin en krokant is.
Laat afkoelen tot het laagje hard is.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Brulèe van verse mango en mascarpone420m
-
Recept
Gekaramelliseerde perziken met mascarpone415m
-
Recept
Italiaanse stoofpeertjes met mascarpone41u45m
-
Recept
Mascarpone- fruittaart van bladerdeeg425m
-
Recept
Verrine tiramisu met speculaas en mascarpone420m
-
Recept
Mango-ananasgratin430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- mascarpone en room is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mascarpone en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 492 kcal | 24% | 2952 kcal |
Vetten | 40 g. | 57% | 240 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 72 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |