Verrine tiramisu met speculaas en mascarpone
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van hansvandenbos
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
- Koekenpan
- Plank
Bereidingswijze
- Pralin:
- Je kunt het bij de banketbakker kant en klaar kopen, maar zelf maken is ook mogelijk.
- Neem 300 gram bruine en evenveel amandelen in grove stukken gehak).
- Meng deze twee door elkaar en strooi ze in een koekenpan met dikke bodem op een middelmatig vuur.
- Wacht tot de suiker karameliseert.
- Voortdurend roeren zodat de caramel zich goed aan de amandelen hecht.
- Pas op dat de caramel niet verbrandt!
- Giet het mengsel uit op een plak marmer of een plaat van siliconen en laat het afkoelen.
- Leg het na het afkoelen op een houten plank en snijd het in kleine stukken en doe deze in een mixer.
- Mixen tot je een fijn gruis verkrijgt.
- Pas op want het spul is hard en wat kleverig zodat het mes naar boven kan kruipen.
- Na lang mixen krijg je het broemde Pralindeeg.
- Leg het een nacht koel weg zodat het hard kan worden.
- Daarna er fijne flinters van snijden.
- Verrine:
- Scheid het eigeel van het eiwit.
- Klop het eigeel op samen met de poedersuiker totdat een wittige massa ontstaat.
- Voeg de toe en meng alles goed.
- Voeg bij het eiwit een beetje zout en klop die op tot een sneeuwachtige massa.
- Spatel dit voorzichtig door de hiervoor gemaakte massa.
- Smelt in een pannetje de in de vloeibre .
- Neem vier glazen en leg een laagje speculaas (2) op de bodems.
- Giet daar overheen een laagje van het - mengsel en daarop een laagje mascarponemengsel.
- Herhaal het proces, maar neem, als de glazen naar boven toe breed uitlopen, drie in plaats van twee.
- Drie uur in de koelkast zetten en voor het uitserveren bestrooien met de pralin.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in mascarpone en room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in mascarpone en room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 748 kcal | 37% | 2992 kcal |
Vetten | 41 g. | 58% | 164 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 39 g. | 15% | 156 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |