Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Meloen-ananassalade recept
Meloen-ananassalade recept

Meloen-ananassalade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit.
Doe de rasp en het sap in een steelpan met de suiker en 100 ml water.
Breng het aan de kook en laat het 5 min inkoken tot een siroop.
Laat het 10 min afkoelen.
Breng 2 liter water aan de kook.
Doe de muntblaadjes in een zeef en schenk het kokende water erover heen.
Spoel de blaadjes af met koud stromend water.
Laat dit uitlekken, voeg ze toe aan de siroop en pureer het met de staafmixer.
Halveer en schil de meloen en snij het vruchtvlees in plakjes.
Halveer de ananas in de lengte, verwijder de harde kern en snij het vruchtvlees in plakjes.
Verdeel de meloen en ananas over een schaal.
Haal met een theelepel het vruchtvlees uit 1 passievrucht en verdeel het over het fruit.
Besprenkel de salade met de siroop.
Leg de 2 overgebleven helften passievrucht erop.

Serveersuggesties

Lekker met citroensorbetijs.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit meloen-ananassalade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven