Panna Cotta met rood fruit

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
    Leg 4 gelatine blaadjes gedurende 5 minuten in koud water.
    Zet het rode fruit samen met 2 deciliter water op een matig vuurtje.
  2. Voeg ongeveer 50 gram toe en laat het gedurende 3 minuten koken. (Niet roeren.
  3. Het fruit moet heel blijven.) Haal de pan van het vuur en roer er de uitgeknepen gelatine door.
    Verdeel de afgekoelde vruchtengelei over 8 glazen bekers en zet ze minimaal gedurende 2 uur in de koelkast.

    Bereiding:
    Houd de room te samen met de uitgeschraapte vanille en 50 gram suiker gedurende 15 à 30 minuten tegen de kook aan. (Doe je het goed dan is bijna geen gelatine nodig, want afgekoeld is dit mengsel zo dik als uitgelekte yoghurt, maar voor de zekerheid kun je beginnen met 4 blaadjes gelatine).
  4. Meng de door het warme mengsel (methode vruchtengelei) en voeg daarna de toe.
  5. Laat het roommengsel geforceerd afkoelen in een bak met water en verdeel het dan over de reeds stijf geworden vruchtengelei uit de koelkast.
    De glazen voor minimaal 2 uur terugzetten in de koelkast en daarna op een dessertbordje uitstorten. (De glazen even in heet water zetten en/of een boterhammes gebruiken om de panna cotta te lossen).
  6. Bordje verder opmaken met vers rood fruit en mint.
25
25
25

Variaties op Panna Cotta met rood fruit

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Panna Cotta met rood fruit
VariatieAantalGang
Panna Cotta met rood fruit1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room en yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Panna Cotta met rood fruit heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 2 recensies
RESET

Het ziet er zeer lekker uit ga het ook eens maken.
22 juli 2011
Gemaakt met room zoals het hoort en de yoghurt is een variant om het minder zwaar te maken ... prima. Ik vind zelf : neem wat minder en doe het zonder de yoghurt maar dit is een prima tussenweg.
15 juli 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
48 kcal
2%384 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%88 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Panna Cotta met rood fruit