Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Perenloempiaatjes met gember-chocoladesaus recept
Perenloempiaatjes met gember-chocoladesaus recept

Perenloempiaatjes met gember-chocoladesaus


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Laat de halve peren uitlekken op keukenpapier. Snijd ze in blokjes van ca. 5 mm. Schenk water in een diep bord. Leg 1 rijstvel in het water en laat het zacht worden. Haal het vel zodra het zacht is voorzichtig uit het water. Laat het uitlekken, leg het op een bord en schep er wat blokjes peer op. Rol het rijstvel tot de helft strak op, vouw de uiteinden naar binnen en rol het verder op. Je hebt nu 1 rolletje. Doe hetzelfde met alle rijstvellen. Laat ze ca. 15 minuten drogen. Smelt de chocolade op een heel laag vuur in een steelpan en voeg zodra hij gesmolten is de room en de gemberpoeder toe. Roer alle ingrediŽnten goed door en neem de pan van het vuur. Smelt de klontjes boter in een koekenpan op een middelhoog vuur en leg hierin voorzichtig de loempiaatjes. Bak ze tot het deeg krokant en goudkleurig is en keer ze geregeld zodat ze aan alle kanten goudbruin worden. Dit kost enkele minuten. Draai het vuur lager als de loempia's te snel bruin worden. Serveer 3 loempiaatjes per bord en schenk de saus erover.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit perenloempiaatjes met gember-chocoladesaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven