Perenloempiaatjes met gember-chocoladesaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Laat de halve uitlekken op keukenpapier.
  2. Snijd ze in blokjes van ca. 5 mm.
  3. Schenk water in een diep bord.
  4. Leg 1 rijstvel in het water en laat het zacht worden.
  5. Haal het vel zodra het zacht is voorzichtig uit het water.
  6. Laat het uitlekken, leg het op een bord en schep er wat blokjes peer op.
  7. Rol het rijstvel tot de helft strak op, vouw de uiteinden naar binnen en rol het verder op.
  8. Je hebt nu 1 rolletje.
  9. Doe hetzelfde met alle .
  10. Laat ze ca. 15 minuten drogen.
  11. Smelt de chocolade op een heel laag vuur in een steelpan en voeg zodra hij gesmolten is de room en de toe.
  12. Roer alle ingrediënten goed door en neem de pan van het vuur.
  13. Smelt de klontjes in een koekenpan op een middelhoog vuur en leg hierin voorzichtig de loempiaatjes.
  14. Bak ze tot het deeg krokant en goudkleurig is en keer ze geregeld zodat ze aan alle kanten goudbruin worden.
  15. Dit kost enkele minuten.
  16. Draai het vuur lager als de loempia's te snel bruin worden.
  17. Serveer 3 loempiaatjes per bord en schenk de saus erover.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
194 kcal
9%388 kcal
Vetten
23 g.
33%46 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Perenloempiaatjes met gember-chocoladesaus